Vernieuwing IT-infrastructuur binnen De Stroomlijn

Vernieuwing IT-infrastructuur binnen De Stroomlijn

In de loop van de maand april starten we bij De Stroomlijn met de vernieuwing van onze IT-infrastructuur. De vernieuwing zal tot eind oktober duren. IT-manager Valery Coucke licht toe wat dit concreet inhoudt, wat de voordelen zijn voor de Stroomlijners én hoe kansarme gezinnen hier hun voordeel mee doen.

“We gaan onze volledige omgeving in verschillende fases vernieuwen. Dit houdt in: een nieuw netwerk, nieuwe routers, nieuwe accesspunten, enz. Onze cloudomgeving waar onze servers en applicaties op draaien, gaan we ook volledig vernieuwen. En heel belangrijk: we gaan een nieuwe security-strategie opzetten om onze beveiliging te versterken voor mogelijke bedreigingen in de toekomst.”

Vanwaar de nood aan deze vernieuwing?

“IT blijft niet eeuwig up-to-date. We moeten meegaan met de nieuwste trends op gebied van infrastructuur en cloudbeheer. Wij gaan voor een robuuste oplossing en betere beveiliging zowel op locatie als in de cloud.”

Wat zal de impact zijn op de collega’s? 

“We kunnen natuurlijk het systeem niet zomaar platleggen tijdens de werkuren. Daarom gaan we zoveel mogelijk buiten de cruciale uren uitvoeren. Of we laten de mensen van thuis werken als we in een bepaalde vestiging het netwerk moeten vernieuwen. Hoe dan ook, we zullen de gevolgen voor onze Stroomlijners zoveel mogelijk proberen te beperken.”

Wat zal het voordeel zijn voor De Stroomlijners?

“Een robuustere, snellere en een beter beveiligde omgeving. En de cloud zal meer en meer aan belang winnen, waardoor we overal en in alle veiligheid kunnen werken.”

Wat zijn jullie van plan met het oude IT-materiaal?

“IT-materiaal zoals monitoren, pc’s, laptops, … zullen we schenken aan kansarme kinderen en scholen via Deelbaar Mechelen. Dit team vrijwilligers zet sociaal inclusieve projecten op in de circulaire en deeleconomie.”


Bekijk alle nieuwsberichten