Stroomlijner Valerie De Temmerman: “Er hangt hier een enorm positieve vibe”

Stroomlijner Valerie De Temmerman: “Er hangt hier een enorm positieve vibe”

Valerie is sinds 30 januari van dit jaar aan de slag bij De Stroomlijn. Ze is tot nu toe over de hele lijn positief over haar nieuwe job. “Ik heb nog geen negatieve punten ontdekt aan de job of de werkomgeving.”

“Toen ik voor het eerst op de werkvloer kwam, viel me op dat hier een enorm positieve vibe hangt, dat is niet normaal. Dus ik zag het meteen zitten om hier te komen werken. ’s Morgens om half negen heb ik gesolliciteerd en om half twee kreeg ik al telefoon dat ik mocht beginnen. Ik heb staan dansen, zo blij was ik.

Hiervoor heb ik drie jaar gewerkt bij Lidl in Merelbeke en daarvoor 13 jaar bij het ziekenhuis Maria Middelares in Gent. Ik wou eens iets helemaal anders doen. En mijn gezondheid speelde ook mee. Ik heb veel operaties gehad omdat ik in mijn vroegere jobs veel moest trekken en sleuren.”

Een sociaal beestje

“Het feit dat je veel contact hebt met klanten sprak me enorm aan, want ik ben een sociaal beestje. Ik denk ook dat dat nodig is om deze job te doen. Je moet goed met mensen kunnen omgaan. Het is ook belangrijk dat je goed kan luisteren. En dat kan ik wel.

De dagen vliegen voorbij

“Ik vind de job superinteressant en nooit saai, de dagen vliegen voorbij. Het is zeker niet eentonig. De coaching is ook top. Iedere week worden er bepaalde gesprekken overlopen. En wat heel belangrijk is: ze zeggen hier niet alleen de minpunten, maar ook de pluspunten. Dat motiveert je om het nog beter te doen. Ik heb al op verschillende plaatsen gewerkt in mijn leven en meestal krijg je enkel te horen wat niet goed is.”

Work-lifebalance

“Als je werk gedaan is, is het ook echt gedaan. Ik ben dat niet gewend. In mijn vorige jobs werd ik regelmatig opgebeld om in te springen omdat er iemand afwezig was. Ze zitten hier ook echt met je in en polsen naar je privéleven.”

Extra voordelen

“Ik verdien nu iets meer dan ik had bij Lidl en ik weet dat er bij een vast contract van onbepaalde duur nog meer voordelen horen zoals de groeps- en hospitalisatieverzekering. Omdat ik Frans ken, krijg ik ook een extra premie. En dan zijn er nog extra voordelen. Zo kan je onder andere een elektrische fiets leasen, krijg je maaltijdcheques, 6 extra ADV-dagen en een kilometervergoeding.”

Eén zotte bende

“Ik zei al dat hier een enorm positieve vibe hangt. Het is hier één zotte bende, via Teams doen we geregeld onnozel samen. Ik heb supertoffe collega’s, van de eerste tot de laatste. Er is niemand met wie ik problemen heb. Ook na het werk doen we af en toe iets samen. Zo zijn we eens op een vrijdagavond na het werk gaan bowlen.”

Je leeftijd maakt niet uit

“Ik zou iedereen aanraden om hier te beginnen. Dat meen ik echt waar. Het is de eerste keer dat ik een werkgever heb die zo inzet op opleiding en het welzijn van zijn werknemers. Ik ben heel blij dat ze mij de kans gegeven hebben om hier te starten. Want ik ben al 49, wat oud is op de arbeidsmarkt. Maar bij De Stroomlijn maakt je leeftijd niet uit.”

Wil je ook Stroomlijner worden?
Bekijk hier alle vacatures


Bekijk alle nieuwsberichten