Stroomlijner Stephanie over de work-lifebalance in haar job

Stroomlijner Stephanie over de work-lifebalance in haar job

“Dankzij de shiften kan ik makkelijker voor mijn kinderen zorgen”

Stephanie werkt sinds eind 2019 voor De Stroomlijn. Wat haar zo aanspreekt aan haar werk als Stroomlijner? “De work-lifebalance, de band met de collega’s en de mogelijkheid tot bijscholing.”

“In november 2019 ben ik voor De Stroomlijn beginnen werken. Ik heb eigenlijk een opleiding als verzorgende gevolgd, maar dat was ik beu op het einde van m’n studies. Ik heb dan eerst verkoop gedaan en ook een tijdje als ambulancier gewerkt.

Toen werd ik zwanger en heb ik de jaren nadien bewust voor mijn kinderen gezorgd tot mijn dochter in het eerste leerjaar zat. Ik heb daarna eerst een paar maanden in een callcenter gewerkt en ook even sales voor Engie gedaan, maar dat was niets voor mij. Uiteindelijk ben ik bij De Stroomlijn terechtgekomen.”

Wat sprak je aan in De Stroomlijn?

“De shiften, ik ervaar dat als positief. Eén week op twee zie ik m’n kindjes enkel ’s morgens, maar de andere week kan ik ze ophalen van school. Daardoor moeten ze niet naar de opvang of familie en kan ik zelf voor hen zorgen. En de week van de late shift heb ik de voormiddag voor mezelf. Ik ben actief voor het Rode Kruis en zet mij daar op die momenten voor in. Ook doe ik aan diamond painting. Nog een voordeel is het feit dat ik geen weekendwerk heb. De work-lifebalance zit dus zeker goed hier.”

Zijn er nog facetten aan de job die je aanspreken?

“De mogelijkheid om bijscholing aan te vragen. Ik bleef het bijvoorbeeld moeilijk hebben met een bepaald onderwerp. Ze hebben mij daar dan in bijgestaan en alles weer opgefrist. Ook krijg je ongeveer maandelijks feedback en je kan zelf altijd vragen stellen aan je teamleader indien nodig. Ik zat op een gegeven moment met iets in mijn maag en heb daar dan een gesprek over aangevraagd.”

Hoe is de band met je collega’s?

“Samenhorigheid en behulpzaamheid vind ik belangrijk. Er is altijd wel iets wat je niet weet en het is leuk dat je dat dan kan aftoetsen met een collega. Ook maken we samen plezier op kalmere momenten. En op de thuiswerkdagen ventileren we via Teams.”

Wil jij de nieuwe collega van Stephanie worden? Bekijk dan de recentste vacatures op www.destroomlijn.be/solliciteren


Bekijk alle nieuwsberichten