Stroomlijner Sander Dierick: “Ik heb nu meer tijd voor mijn gezin en hobby”

Stroomlijner Sander Dierick: “Ik heb nu meer tijd voor mijn gezin en hobby”

Sander werd begin dit jaar Stroomlijner. Hij komt uit de retailsector en heeft meer rust gevonden dankzij zijn jobswitch. “Ik neem mijn job niet meer mee naar huis en heb daardoor een betere work-lifebalance.”

“Dat was wel anders toen ik nog in de retail zat. Toen werkte ik ook in het weekend en kreeg ik ’s avonds nog Whatsapp-berichten, telefoontjes en mails. Dat is niet meer het geval bij De Stroomlijn. Ik heb nu meer rust en dat vind ik heel positief. Ik heb ook meer tijd voor mijn gezin en mijn hobby, ik beoefen de Japanse zwaardvechtkunst Kendo.”

Contact met mensen

“De reden waarom ik specifiek voor De Stroomlijn gekozen heb, is het menselijk contact. Ik wou een job waar ik toch nog contact had met mensen en mensen kon helpen. En het sprak me ook aan dat het geen commercieel callcenter is.”

Praatgraag

“Als Stroomlijner moet je vlot zijn en welbespraakt. Je mag niet over je heen laten lopen. Ik praat graag, dus ik zit hier wel op mijn plaats. Voor de rest is het ook belangrijk dat je vriendelijk, positief en leergierig bent.”

Probleemoplossend denken

“Als de klant belt met een probleem, is het mijn taak om met een oplossing te komen. Ik hou er enorm van om probleemoplossend te denken. Dat is een uitdaging waar ik energie van krijg.”

Correcte werkgever

“Wat ik heel erg apprecieer, is dat je leidinggevende zich altijd correct opstelt. Als je bijvoorbeeld een fout maakt en kan uitleggen waarom je die fout hebt gemaakt, gaan ze begrip tonen en geven ze opbouwende feedback. Zolang je bereid bent om te leren komt het goed.”

De collega’s

“Iedereen is vriendelijk en tegelijk rechtuit. Als er hen iets niet zint, gaan ze dat ook zeggen. Er wordt hier niet achter de rug gepraat. Iets wat ik heel belangrijk vind. Er is bovendien altijd een toffe sfeer, ook als het heel druk is. En de floorwalkers staan steeds klaar om je te helpen, ook al is het de vijfde keer op een uur dat je hen iets vraagt.”

Permanent bijleren

“Ik krijg nu als nieuwe Stroomlijner om de twee/drie maanden opleiding totdat ik alle skills onder de knie heb. Nadien word je ook nog permanent bijgebeend. Ik vind het boeiend om bij te leren en vind ook dat de lesgevers hun job heel goed doen.”

Wil je ook Stroomlijner worden? Bekijk hier alle vacatures


Bekijk alle nieuwsberichten