Stroomlijner Lien houdt van de variatie in haar job

Stroomlijner Lien houdt van de variatie in haar job

“Ik vind het hier een hele warme plek om te werken”

Sinds een dikke vier maanden is Lien aan de slag bij De Stroomlijn. Ze werkte voordien voor een grootbank als klantenadviseur, maar vond haar functie te commercieel. “Ik heb zelf eerder een adviserend en dienstbaar profiel. Vandaar dat een job bij De Stroomlijn me aansprak. Ik moet hier niets verkopen, maar beantwoord vragen van klanten van Fluvius. Ik heb nu weer het gevoel dat ik kan landen.”

“De omkadering is hier heel goed. Dat begint al tijdens je eerste week. Je krijgt dan de hele week opleiding, samen met de andere starters. Dat is fijn, want zo ken je al wat mensen voor je effectief start. Na die eerste week start je met bellen, maar je krijgt aanvankelijk wel nog assistentie. Je wordt echt niet aan je lot overgelaten.”

Goede sfeer

“Ik vind het hier een hele warme plek om te werken. Er is hier een hele goede sfeer. Iedereen is heel open. Tijdens mijn sollicitatie moest ik even wachten in de keuken en werd ik meteen aangesproken door een toekomstige collega. Die zei me: “Geen schrik hebben, iedereen is hier keifijn.” En dat is ook zo. Ik denk dat dat komt omdat het management heel aanspreekbaar is. De CEO komt zich persoonlijk voorstellen tijdens je eerste week. En hij is zelfs verkleed komen werken met carnaval. Er worden regelmatig leuke dingen georganiseerd: pronostieken rond The Masked Singer, wandelingen, paasactiviteit…”

Variatie

“Het leukste vind ik de afwisseling. De vragen die je krijgt van klanten zijn zo gevarieerd. Het type klant verschilt ook. En ook je uurrooster varieert. Je hebt verschillende shiften, maar de meeste dagen zijn dagdiensten. Ik vind het wel leuk dat het afwisselt. We hebben trouwens een top van een planningsdienst. Zij doen echt hun best om je vragen op te vangen.”

Soft skills

“Als Stroomlijner moet je graag praten met verschillende soorten mensen. Belangrijk hierbij is dat je niet oordeelt, maar op een open manier naar de klant luistert. Ook moet je je dienstbaar opstellen op een assertieve manier. Je wordt daar echt op gecoacht. Er is een trainer softskills die individuele trainingen en groepstrainingen geeft.”

What you see is what you get

“Alles is hier heel rechttoe rechtaan, maar op een hele fijne manier. Je weet waar je aan toe bent en dat is gewoon heel leuk. Je krijgt alle kansen als je ze wilt. Mensen die graag anderen helpen zitten hier op hun plaats. Mijn man werkt hier ook trouwens, hét bewijs dat het hier goed werken is. (lacht)”

Wil je ook Stroomlijner worden?

Bekijk hier alle vacatures


Bekijk alle nieuwsberichten