Stroomlijner in de kijker: Derek

Stroomlijner in de kijker: Derek

“Ik vind het heel positief dat je de kans krijgt om deeltijds te werken”

Derek is ondertussen al 13 jaar trotse Stroomlijner. “Het was mijn eerste job. Ik ben vroeger gestopt met school en heb daarna via een interimbureau gesolliciteerd bij De Stroomlijn. Ik werd vrijwel onmiddellijk aangenomen en een paar weken later mocht ik al starten.”

Zijn eerste oproep herinnert Derek zich nog goed. “Die oproep viel al bij al wel mee. Uiteraard was het wennen in het begin, maar je kan altijd hulp vragen aan een floor walker of team coach. Je kunt ook aangeven waar je je in wilt bijscholen. Dat is sowieso nodig om op de hoogte te blijven van veranderingen in de energiemarkt.”

Ook zijn er doorgroeimogelijkheden voor wie dat wil. “Ik zit nu bijvoorbeeld in het multichannelteam. In dit team help je mensen ook via andere kanalen: chat, Whatsapp, social media en het contactformulier op de site. Dat vind ik een leuke afwisseling.”

Een goede worklifebalance is belangrijk voor Derek. Daarom werkt hij ook bewust viervijfde. “Ik vind het heel positief dat je de kans krijgt om deeltijds te werken. Je kan kiezen uit verschillende deeltijdse contracten. Je kan bijvoorbeeld ook 95% werken. Ik ben momenteel aan het overwegen om dat te doen, want ik doe mijn job graag. Wat ik ook een groot voordeel vind, is dat we in shiften werken. Zo kan ik overdag eens naar de winkel gaan.”

De band met de collega’s tot slot vindt Derek ook een belangrijke factor. “Ik hou ervan om af en toe eens te kunnen praten met collega’s tussen het werken door. Het leuke aan De Stroomlijn is de mix tussen oudere en jongere collega’s. En ook niet onbelangrijk: De Stroomlijn is in tegenstelling tot meer commerciële contactcenters een erg stabiele werkgever.”


Bekijk alle nieuwsberichten