Stroomlijner Glenys Verhoeven: “Je staat hier nooit alleen”

Stroomlijner Glenys Verhoeven: “Je staat hier nooit alleen”

Glenys gaat haar vierde jaar als Stroomlijner in. “Hiervoor heb ik verschillende jobs gedaan: poetsvrouw, huishoudhulp, verkoop in winkels, en ik heb ook in heel veel callcenters gewerkt. Dat was iets helemaal anders dan hier bij De Stroomlijn, toen moest ik echt dingen verkopen. Ik was daar wel goed in, maar voelde me er niet goed bij. Het verschil? Hier help je mensen verder. De Stroomlijn is echt een klantendienst waar service voor de klanten van Fluvius, Farys en De Watergroep centraal staat.

Gezonde stress

“Mensen uit mijn omgeving denken soms dat ik een erg stressvolle job heb, maar dat vind ik niet. Ik heb alleen gezonde en leuke stress. Ik ga zeker niet met een ontplofte kop naar huis. Ik vind ook dat er hier een aangename sfeer is. Er wordt veel initiatief genomen om de stress te verlagen, zoals korte opleidingen ‘hoe ga ik om met moeilijke klanten’.”

Op je eigen tempo

“Je krijgt hier heel veel kansen. Als je minder presteert, gaan ze er mee aan de slag zodat je jezelf kan verbeteren. Je teamleader beluistert regelmatig gesprekken en analyseert die samen met jou. Ze halen daarbij zowel de goede aspecten als de werkpuntjes aan. Als er extra opleiding of uitleg nodig is, is dat ook mogelijk. In het begin heb je veel vragen, maar dankzij de opleidingen en hulp op de vloer verloopt alles heel vlot. Al stel je duizend keer dezelfde vraag, je wordt daar niet op beoordeeld. Je krijgt de kans om te leren en te groeien op je eigen tempo. Je staat hier nooit alleen.”

Flexibele werkgever

“Bij De Stroomlijn proberen ze flexibel te zijn als het om jouw persoonlijke situatie gaat. Aangezien ik zelf een alleenstaande mama van twee kinderen ben, gaat mijn voorkeur er naar uit om geen late shiften te werken als ik mijn kinderen heb. De week dat ik de kinderen niet heb, werk ik mijn late shiften bij en doe ik er twee. In het geval dat mijn kinderen plots ziek zijn, is er begrip en proberen ze hier rekening mee te houden. Als je bovendien een medisch probleem hebt waarvoor je veel doktersafspraken hebt, zijn ze begripvol en werken we samen iets uit door te geven en nemen. Niet overal gaat dit zo vlot, maar hier zoeken we samen naar een oplossing en kan dit openlijk besproken worden. Ik werk ook drie dagen per week thuis, super om te combineren met mijn al iets oudere kinderen.”

Fijne sfeer

“Ik hou van de open communicatie in de organisatie. Iedereen wordt als gelijke behandeld. De band met de collega’s is ook super. We gaan geregeld iets gaan drinken na het werk. Hier ontstaan echte vriendschappen. Op sommige jobs heb je kliekjes, maar dat heb je hier niet. Iedereen praat met iedereen.”

Doorgroeikansen

“Je hebt regelmatig de kans om mee te doen aan interne vacatures en je krijgt hierbij een eerlijke kans. Zo ben ik zelf kunnen doorgroeien tot floorwalker sinds een maand.”

Zelfzeker

“Ik ben de afgelopen vier jaar op sociaal vlak sterker geworden. Ik heb heel veel talenten ontdekt van mezelf, zoals communiceren met mensen op een correcte manier.  Hierdoor ben ik veel zelfverzekerder geworden.”

Wil je ook Stroomlijner worden?

Bekijk hier alle vacatures


Bekijk alle nieuwsberichten