Stroomlijner en IT’er Pieter over de uitdagingen van het KIO-project

Stroomlijner en IT’er Pieter over de uitdagingen van het KIO-project

Voor een nieuw en uitdagend project – KIO - hebben onze technische collega’s Pieter Van Puyenbroeck en Robin Coppens een titanenwerk verricht. Om klantendata uit te wisselen met Fluvius moest er een nieuw systeem worden gebouwd. Dat was een grote technische uitdaging. Voor de inrichting van die geautomatiseerde dataverwerking na het loggen van een klantcontact is immers veel nieuwe code nodig. Pieter en Robin gingen hiermee aan de slag. Pieter licht toe wat dat allemaal inhoudt.

Wat is KIO?

KIO staat voor Koepel Interactie Opvolging en is de nieuwe manier waarop De Stroomlijn data uitwisselt met de klantbestanden van Fluvius.

Het voordeel van KIO is dat je een beter zicht hebt op wie er gebeld heeft en welke informatie die persoon heeft gekregen. Ook als er nog een vraag openstaat bij de backoffice zal dit nu duidelijk zijn in het dashboard met klantgegevens (UAD). Je kunt je klanten dus direct informeren. Zij krijgen accurate informatie over hun openstaande vragen waardoor ze minder doorgeschakeld hoeven te worden.

“Robin en ik schrijven de functionaliteiten voor ons UAD-programma Procesrunner. KIO betekende voor ons dat we verschillende nieuwe verbindingen tussen UAD en de SAP van Fluvius moesten leggen. Eenvoudig gezegd: zo’n verbinding maakt het mogelijk om data op te vragen vanuit een server (endpoint). KIO werkt met andere parameters omdat we aanvullende informatie op het scherm van de gebruiker willen krijgen. Dankzij die parameters kan de server de juiste info ophalen en terugsturen naar UAD. Dat was niet zo eenvoudig en zonder in technische details te treden: het was de eerste keer dat we dit type verbinding hebben gebruikt in UAD.”

Voor de grafische weergave van data maken Pieter en Robin zogeheten ‘atomics’. Een voorbeeld voor KIO is het atomic voor Interactie-opvolging. Zo ziet de operator alle huidige interacties van een specifieke verbruiksplaats.

Ben je of ken je iemand die een topcollega zou zijn voor Pieter en Robin?
Neem dan zeker een kijkje tussen de vacatures voor nieuwe Stroomlijners


Bekijk alle nieuwsberichten