Stroomlijner Derek Muyshondt: "Je bent nooit te oud om te leren"

Stroomlijner Derek Muyshondt:

“Dankzij de regelmatige opleidingen sta ik nog sterker in mijn schoenen”

Sinds 2011 al is Derek Muyshondt aan de slag bij De Stroomlijn in Mechelen. Hij is er multichannel klantenadviseur en beantwoordt vragen van klanten via verschillende kanalen. “Ik help mensen zowel mondeling verder als via e-mail, Facebook, Twitter, Whatsapp en chat.”

Klantentevredenheid

Derek koos destijds voor deze job omdat De Stroomlijn geen commerciële klantendienst is. “In een commercieel contactcenter word je beoordeeld op wat je verkoopt. Dat is bij De Stroomlijn niet het geval, hier moet je niets verkopen. Als klantenadviseur beantwoord je de vragen van de klanten van Fluvius, Farys en De Watergroep. Alles draait om klantenservice en klantentevredenheid. En dat sprak mij aan, want ik help graag mensen.”

Werkzekerheid

Ook het feit dat het een stabiele werkomgeving is, trok Derek over de streep. “De werkzekerheid is een belangrijke factor voor mij. Er zal altijd elektriciteit zijn en dus zullen ze altijd mensen nodig hebben om de klanten verder te helpen op dat vlak.”

Opleidingen

Hij apprecieert het ook enorm dat je de kans hebt om je blijvend bij te scholen. “Je bent nooit te oud om te leren. Ik vind het nog altijd boeiend en leer nog elke dag bij. Bijvoorbeeld over slimme laadpalen. Er wordt hier echt aandacht besteed aan opleiding. Je krijgt bijvoorbeeld een opleiding als er inhoudelijk iets nieuws is of iets wijzigt. We hebben intern hele goeie trainers die op een rustige en amuzante manier de opleidingen geven. Los van de opleidingen kijken ze bij De Stroomlijn permanent hoe ze dingen kunnen verbeteren, bijvoorbeeld de planning.”

Empathie en gevoel voor humor

Om de klanten zo goed mogelijk verder te helpen, is een goede dosis empathie belangrijk volgens Derek. “Ik zie het als een uitdaging om soms complexe materie op een begrijpelijke manier over te brengen naar de klanten. En het speelt ook in je voordeel als je humoristisch bent en nauwgezet werkt.”

Wat Derek tot slot ook als een groot pluspunt ziet, is de korte afstand tussen het werk en zijn huis. “Ik woon vlakbij en vind de afstand perfect om even te deconnecteren.”

Wil je ook Stroomlijner worden?

Bekijk hier alle vacatures


Bekijk alle nieuwsberichten