Starten bij De Stroomlijn

Starten bij De Stroomlijn

“We zetten enorm hard in op fun at work”

Wat mag je verwachten als nieuwe medewerker bij De Stroomlijn? Als nieuwe Stroomlijner word je allesbehalve aan je lot overgelaten. Aartje, hr-assistent, en Arnela, operations manager Mechelen, lichten toe hoe je als starter ondersteund wordt.

Hoe word je als starter begeleid als je begint bij De Stroomlijn? Welke opleidingen volg je en hoe word je op de vloer ondersteund?

Aartje: “We starten al voordat je begint (lacht). Je krijgt als nieuwe Stroomlijner een uitgebreide onboardingsbrochure zodat je de belangrijkste zaken op voorhand rustig kunt bekijken. Dit is al je eerste kennismaking met De Stroomlijn. Op je eerste dag heet de operationeel manager je persoonlijk welkom. Ook krijg je een mooi welkomstpakket.”

Arnela: “De eerste dag laten we je uitgebreid kennismaken met de processen en procedures binnen De Stroomlijn. Ook doe je ervaring op met de eerste skill, meestal het lezen van energiemeters. Normaal ga je dan op dag 5 of 6 voor de eerste keer de vloer op om onder begeleiding een eerste call te doen. Dit bouwen we geleidelijk af tot je zelfstandig kunt bellen. Een ervaren trainer geeft de opleiding en de verdere opvolging gebeurt door je persoonlijke teamcoach. Hij of zij geeft tips en tricks rond inhoudelijke topics en gesprekstechnieken. Uiteraard is er ook ruimte voor persoonlijke groei op maat.”

Aartje: “Verder volgt hr je ook na ongeveer 1,3 en 6 maanden op om tijdens een face-to-face gesprek te horen hoe het gaat, hoe je alles ervaart en of er nog vragen zijn. Tot slot zijn er ook nog enkele belangrijke personen die zich in de eerste weken komen voorstellen waaronder de planningsdienst, algemeen directeur Luc, hr, de preventieadviseur en de vakbond.”

Waarom is begeleiding zo belangrijk?

Aartje: “We ondersteunen nieuwe medewerkers zodat hun zelfvertrouwen kan groeien. We vinden het belangrijk dat je je vanaf dag 1 al thuis voelt bij ons. Ook vinden we open en eerlijke communicatie van groot belang. Iets wat enkel kan door het vertrouwen op te bouwen en mensen de kans te geven om te spreken. Wij proberen hier erg de nadruk op te leggen en de drempel om vragen te stellen zo laag mogelijk te houden.”

Wat maakt van De Stroomlijn een leuke/uitdagende werkplek voor starters?

Aartje: “We zetten enorm hard in op fun at work. In Mechelen krijgen ze dit jaar een nieuwe teamcoach en wie dit gaat worden mogen ze zelf uitzoeken aan de hand van een Stroomlijn-escaperoom. Hiernaast worden er steeds op alle vestigingen tal van lekkernijen voorzien zoals smoothies, ijsjes, hamburgers, koekjes en tal van andere snacks. Ook krijg je een mooi pakket aan extralegale voordelen zoals: maaltijdcheques, ecocheques, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, fietsleasing, gratis fruit, benefits at work, thuiswerkpremie…”

In welke zin zorgen de collega's voor een toffe werksfeer?

Aartje: “De fun at work-teams regelen tijdens en naast het werk tal van activiteiten. Hiernaast zijn er ook jaarlijks verschillende personeelsfeesten. Eentje voor de Stroomlijners en partners en één Fluviusdag per jaar. Het ene jaar is dit een sportdag op maat en het andere jaar gaan we naar een pretpark met het hele gezin.”

Arnela: “Af en toe wordt de vestiging ook in een ander jasje gestoken en wordt alles versierd. Bijvoorbeeld naar aanleiding van het WK Voetbal, feestdagen en andere speciale dagen.”

Waarom zouden jullie starters aanraden om te solliciteren bij De Stroomlijn?

Arnela: “We hebben hier echt oog voor de persoon achter de medewerker. Wij geloven in tweede kansen en vinden het erg belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Ook streven we ernaar dat iedereen elke dag met goesting komt werken. Als dit niet lukt dan zijn wij er altijd om op terug te vallen. Bovendien is De Stroomlijn een erg stabiele werkgever en bieden we een mooi loonpakket en kans op vast contract aan. Het feit dat we voor niet-commerciële opdrachtgevers werken is ook interessant. De nadruk ligt bij ons op kwaliteit en klantgerichtheid.”

Zie jij het ook zitten om te starten bij De Stroomlijn? Bekijk dan onze vacatures


Bekijk alle nieuwsberichten