Jolien Janssen maakte de switch van begeleider in de bijzondere jeugdzorg naar De Stroomlijn Hasselt

Jolien Janssen maakte de switch van begeleider in de bijzondere jeugdzorg naar De Stroomlijn Hasselt

Een drastische carrièreswitch is soms de perfecte oplossing voor een betere work-lifebalance. Zo was onze klantenadviseur Jolien voorheen actief in de bijzondere jeugdzorg.

Over haar vorige job

“Ik heb hiervoor 8 jaar gewerkt als begeleider in de bijzondere jeugdzorg. Het ging om kinderen die om heel veel verschillende redenen niet meer in hun thuissituatie konden verblijven. Ik heb diverse doelgroepen gehad, van kinderen die uit hun thuisland zijn moeten vluchten vanwege oorlog tot tieners met een grote mond. Over het algemeen stond ik meestal bij kinderen jonger dan twaalf.”

Daarom koos ze voor De Stroomlijn

“Ik ben van job gewisseld omdat mijn man ook als begeleider in de bijzondere jeugdzorg werkt. Hij zat in de vaste nachtdienst waardoor we onze dochter Juul erg vaak ‘s nachts moesten laten logeren bij de grootouders. De combinatie met de erg wisselende en lange uren zorgde ervoor dat het voor ons gezin niet meer de ideale combinatie was.

Ik ben heel graag een Stroomlijner. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik mensen kan helpen als ze een probleem hebben. Ik vind het heel fijn dat ik met zoveel verschillende mensen in aanraking kom.” 

 

Jolien gaf aan dat ze niet graag op de foto wou dus haar dochter Juul heeft een kunstwerk van haar mama gemaakt voor ons.

Overweeg je net als Jolien een carrièreswitch?

Bekijk hier de vacatures


Bekijk alle nieuwsberichten