IT-afdeling in de spotlights

IT-afdeling in de spotlights

De stille kracht van onze klantendienst is de IT. Deze maand laten we enkele IT-collega’s aan het woord.

 

Christophe Gillent (52), vestiging Mechelen

Zo is het allemaal begonnen

“Ik ben op mijn 17de gestart met mijn eerste computer, een goede oude Commodore. Aanvankelijk gamede ik enkel, daarna heb ik mezelf leren programmeren. Na mijn legerdienst was het tijd om een richting te kiezen. Het was bijna vanzelfsprekend dat ik voor IT koos. Er was niets anders dat ik interessant genoeg vond.”

Mijn eerste IT-job…

… was in 1993 bij een groothandelaar. Ik ben sindsdien altijd in de sector gebleven. Al ben ik van vooral hardware naar bijna uitsluitend software geëvolueerd.”

Ik ben Stroomlijner sinds… iets meer dan 4 jaar.

Daarom is Christophe zo gepassioneerd door IT

“Ik hou van de variatie. Je kan zoveel verschillende dingen leren en doen met een computer en een internetconnectie. Bij De Stroomlijn zelf is elke dag anders, wat maakt dat het niet snel saai wordt.”

Dit houdt Christophes job concreet in

“Het is heel divers. Het gaat van accounts aanmaken voor de nieuwe collega’s tot het inrichten van nieuwe projecten, maar natuurlijk ook: support bieden als er iets niet werkt zoals het moet, computers gebruiksklaar maken, contact houden met de supportafdeling van onze opdrachtgevers, noem maar op.”

Waarom hij een happy Stroomlijner is?

“Er hangt hier een hele goede sfeer, de collega’s zijn leuk en we vormen een hecht team, wat het werk zeer aangenaam maakt. En zoals ik al zei, is er genoeg variatie om je interesse op peil te houden. We kunnen ook onze kennis bijschaven door opleidingen te volgen en zo op de hoogte te blijven van wat er leeft in de IT-wereld.”

Koen De Vuyst (48), vestiging Mechelen

Het prille begin

“IT is een boeiende wereld. Al van kinds af aan stond ik vol bewondering te kijken naar de toenmalige Commodore pc’s. Toen ik een eigen pc had, ben ik begonnen met programmeren in Basic. Mijn eerste programma rekende toen je leeftijd uit aan de hand van je geboortedatum, tot op de dag. Een simpel programma, maar het smaakte naar meer.

Uiteindelijk ben ik mijn eigen pc’s beginnen samenstellen en beginnen programmeren in Pascal. Later werd dit Borland Delphi. Toen ik een eigen website had, waarop de actuele weerstoestand stond, heb ik hier ook programma’s voor geschreven in Windows. Deze konden dan worden gedownload en zo had je een eigen weerstation op je pc, afkomstig van de gemeten data via de website.

Het leukste van dit alles? Je gaat telkens een uitdaging aan en je probeert die te voltooien. Tijdens het hele parcours leer je enorm veel bij met vallen en opstaan.”

Waarom Koen koos voor IT

“Het heeft me altijd al geïnteresseerd. Het is leuk om anderen te kunnen helpen die hier minder kennis van hebben en om deel te kunnen uitmaken van de dagelijkse werking van De Stroomlijn.”

Ik ben Stroomlijner sinds…

“Ik werk al tien jaar als IT’er bij De Stroomlijn. Daarvoor heb ik nog drie jaar meegebeld als operator bij de permanentie.”

Dit houdt Koens job concreet in

“Het werk in mijn functie is tamelijk uiteenlopend. Dit gaat van het oplossen van dagdagelijkse pcproblemen tot het maken van callflows: de bandjes en de keuzemenu’s die de klanten te horen krijgen. Het telefoniegebeuren is grotendeels mijn belangrijkste taak, samen met de planningstool WFM.”

Daarom werkt Koen hier graag

“De collega’s, zowel in het IT-team als erbuiten, zijn stuk voor stuk toffe mensen.”

Robin Coppens (25), vestiging Gent

Mijn passie voor IT

“Mijn fascinatie voor computers begon als kind toen mijn vader een Windows 98-pc had gekocht. En mijn interesse is blijven groeien naarmate ik ouder werd. Ik vind het boeiend om applicaties te creëren. Ook ontwikkel ik graag nieuwe oplossingen voor bestaande applicaties. Ik hou ervan om hier creatief mee bezig te zijn.”

Al professioneel IT’er sinds…

… vier jaar, waarvan de laatste twee jaar bij De Stroomlijn.

Wat doet Robin dag in dag uit?

“Pieter en ik werken aan nieuwe onderdelen voor de UAD-applicatie die onze klantenadviseurs gebruiken. Deze onderdelen worden vervolgens gebruikt door onze kennisbeheerders om nieuwe pagina’s en atomics te bouwen. Als er fouten optreden of er zich problemen voordoen, worden deze aan ons gemeld om dit op te lossen. Ook zijn wij gedurende de week verantwoordelijk voor het oplossen van functionele issues die zich voordoen in de UAD-applicatie. Daarnaast werken we nauw samen met systeem- en netwerkbeheerders om ervoor te zorgen dat de ITinfrastructuur in onze vestiging in Merelbeke optimaal blijft werken. Ook bereiden we nieuwe pc’s voor zodat nieuwe klantenadviseurs die bij ons beginnen snel aan de slag kunnen.”

Miguel Claeys (37), vestiging Gent

Miguel koos voor een job in IT omwille van…

… de jobzekerheid én omdat IT een pilaar is in de moderne samenleving.

Hoelang al actief in de IT-wereld?

“Ik werk al 20 jaar als IT’er en 8 jaar bij De Stroomlijn.”

Dit vindt hij van zijn functie als Stroomlijner

“Ik zie het als een uitdaging om de huidige omgeving zo vlekkeloos mogelijk te laten draaien. Ik voer innovaties en verbeteringen uit met minimale impact op de eindgebruiker.”

Pieter Van Puyenbroeck (35), vestiging Gent

Toen is Pieters interesse voor IT ontstaan

“Ik heb al van in mijn kindertijd interesse gehad in de nieuwste technologieën. De technologie evolueert steeds waardoor het interessant blijft. Bovendien is het ontwikkelen van software een creatief proces waarin je altijd wel een nieuwe uitdaging kan vinden.”

Hoelang al professioneel bezig met IT?

“Ik werk al 12 jaar in IT, waarvan 9 jaar voor De Stroomlijn.”

De jobinhoud van Pieter

“Ik ontwikkel uitbreidingen op ons UAD-programma in een .net ontwikkelomgeving. Ook volg ik de incidenten op die gerelateerd zijn aan ons UAD-programma. Daarnaast geef ik ook algemene IT-ondersteuning aan operatoren, dit kan gaan van software- tot hardwareproblemen.”

Ik werk graag voor De Stroomlijn, omdat…

“Het een flexibele werkgever is, waar het een aangenaam werken is.”

Maarten Van Megroot (43), vestiging Gent

Maarten koos voor de IT-sector omdat…

“... IT een groot onderdeel van de toekomst is. Een maatschappij zonder IT kunnen we ons vandaag de dag niet meer voorstellen. IT zit in de kleinste onderdelen van ons dagelijks leven en werken verweven. IT is ook een wereld die steeds in verandering is. Je moet up-to-date blijven via nieuwe inzichten. Dit zorgt ervoor dat er altijd nieuwe uitdagingen zijn en er enorm veel variatie is.”

Al trotse Stroomlijner sinds…

“1 februari 2007. Ik ben gestart als teamleader en nadien werd ik operationeel manager voor Farys. Sinds 2013 ben ik operationeel manager van de Fluvius ICT-hulplijn en sinds 1 maart 2023 IT-manager.”

De jobinhoud van Maarten

“Ik ben de eindverantwoordelijke voor alles wat IT en telefonie betreft bij De Stroomlijn. Hiervoor kan ik gelukkig een beroep doen op zeven ervaren collega’s die mij hierin iedere dag ondersteunen. Als Operationeel Manager van de Hulplijn ICT stuur ik dan weer een team aan van 27 collega’s die samen de IT-ondersteuning voor alle Fluviusmedewerkers voor hun rekening nemen. En als DPO moet ik ervoor zorgen dat onze persoonsgegevens, maar ook de gegevens van de klanten van onze opdrachtgegevers, volgens de GDPR-wetgeving verwerkt en behandeld worden.”


Bekijk alle nieuwsberichten