“De shiften zijn voor mij een voordeel, want ik ben niet echt een ochtendmens”

“De shiften zijn voor mij een voordeel, want ik ben niet echt een ochtendmens”

Vincenth is sinds 14 april 2022 aan de slag bij De Stroomlijn. Daarvoor werkte hij als contact tracer. “Ik heb dat 7 à 8 maanden gedaan, maar de jobonzekerheid maakte dat ik naar iets anders ben beginnen uitkijken. Ik wou niet constant meer op interimbasis werken, want je wil uiteindelijk ook alleen gaan wonen op een bepaald moment. Aangezien ik graag mensen help, was er meteen een match met De Stroomlijn.”

Vincenth heeft handel gestudeerd en aansluitend een jaar secretariaatmedewerker in het volwassenenonderwijs. “Daarna heb ik nog geprobeerd om mijn diploma als verpleegkundige te halen, maar daar ben ik mee gestopt. Ik heb verschilende jobs gedaan. Onder andere bij bpost. Ook heb ik nog bij een IT-bedrijf gewerkt waar ik voorkwam dat mensen slachtoffer werden van phishing. Zonder bachelor is het niet evident om ergens aangenomen te worden.”

En uiteindelijk kwam Vincenth dan terecht bij De Stroomlijn. “Ik help graag mensen. En ook al ben ik ingetogen, toch past deze job bij mij.”

Werken in shiften

“In mijn vrije tijd ga ik naar de fitness, draai ik muziek en ga ik met vrienden iets drinken. De shiften zijn voor mij een voordeel, want ik ben niet echt een ochtendmens, dus dan is het wel leuk dat ik geregeld eens later kan beginnen werken. En als je vroeger moet beginnen, heb je veel meer aan je avond.”

Warme collega’s

“Ik werk altijd op kantoor en heb nooit thuis gewerkt. Het is leuk om over de middag eens te kunnen babbelen met iemand. De collega’s zijn open en gemotiveerd. Ze zijn heel warm. Je voelt je er echt welkom.”

Individuele begeleiding

“De opleidingen die je krijgt zijn heel leerrijk. Ze begeleiden je heel individueel. Ik had het bijvoorbeeld soms moeilijk met nieuwe onderdelen en dan helpen ze me daarbij.”

“Het leukste aan mijn job vind ik de afwisseling, je doet niet altijd hetzelfde. Ook het feit dat er veel jonge collega’s zijn, vind ik tof.”

Hou je net als Vincenth van afwisseling in je job? Neem dan een kijkje tussen onze meest recente vacatures voor de contactcentra van De Stroomlijn

Bekijk alle nieuwsberichten