CEO Luc Van Ammel zit allesbehalve in een ivoren toren

CEO Luc Van Ammel zit allesbehalve in een ivoren toren

“Ik ben gewoon Luc”

Luc is ondertussen al 15 jaar CEO van De Stroomlijn. “Ik ben eigenlijk al mijn hele leven bezig geweest met klanten. Dat heb ik mee van thuis uit. Mijn moeder had thuis de enige dorpswinkel en ik moest regelmatig meehelpen. En mijn vader was vloerder en had ook een toonzaal. Het gebeurde geregeld dat ik daar contact had met de klanten.”

Wat ziet Luc als de grootste uitdaging voor De Stroomlijn?

“We moeten er blijven rekening mee houden dat de vragen van klanten misschien wel routine zijn voor ons, maar niet voor de klant die ons contacteert.”

Nog een uitdaging is de evolutie van een klantendienst die enkel telefonisch vragen beantwoordde naar een full service klantendienst met ook contact via mail of chat. “Vroeger hadden we enkel collega’s nodig die de klanten verbaal konden helpen, nu moeten ze zich ook schriftelijk uit de slag kunnen trekken.”

En als derde uitdaging noemt Luc de work-lifebalance.

Hoe kunnen we de work-lifebalance van onze mensen zo goed mogelijk houden?

  • We proberen dat concreet te doen door meer in te zetten op afwisseling.
  • En door momenten in te lassen waarop je even kan ventileren.
  • Ook geven we meer vakantie door adv-dagen in te voeren en is er de mogelijkheid tot thuiswerk. Je kan bij ons drie dagen per week thuis werken.
  • Je krijgt als Stroomlijner ook inspraak in de planning.
  • Er is de mogelijkheid om door te groeien tot floorwalker of trainer.
  • We geven veel opleiding en begeleiding. Hierbij maken we de opleidingen zo interactief mogelijk.
  • We zetten in op deeltijds werk. Meer dan 40% van de collega’s werkt deeltijds. In veel bedrijven is dat niet zomaar mogelijk, maar bij ons wel. Dit heeft ook een positieve impact op de medewerkerstevredenheid.
  • We organiseren geregeld leuke activiteiten. In de zomer spelen we tijdens teammeetings af en toe eens Kubb. En bij speciale gelegenheden zoals Halloween, Kerstmis of het WK versieren de collega’s de werkvloer. Ook bakken de Stroomlijners iets lekkers dat ze dan uitdelen onder de collega’s. En ook het goede doel wordt niet vergeten. Elk jaar zetten de Stroomlijners zich in voor een zelf gekozen goed doel.

De Stroomlijners zijn voor Luc familie geworden.

“Daarom zie ik mezelf ook gewoon als Luc, niet als ‘de algemeen directeur’. Ik kom bijvoorbeeld ook niet in pak werken en maak er een punt van om zoveel mogelijk op de verschillende vestigingen aanwezig te zijn. En tijdens de eerste week van nieuwe medewerkers kom ik ook persoonlijk kennismaken.”

Wat typeert een echte Stroomlijner volgens Luc?

“Iemand met een goed humeur, veel empathie, die echt voldoening haalt uit het helpen van mensen. En die ook een doorbijter is af en toe. Het maakt bij ons niet uit hoe oud of jong je bent, wat je geaardheid is en of je een hoofddoek draagt. Diversiteit is bij ons heel normaal.”

Wil jij graag één van de vier teams van De Stroomlijn vervoegen?

Neem dan een kijkje tussen de vacatures


Bekijk alle nieuwsberichten