Ancien versus Nieuwkomer, maar allebei Stroomlijner

Ancien versus Nieuwkomer, maar allebei Stroomlijner

Chelsea en Glenys, jullie prille en iets langere verhaal bij De Stroomlijn… Hoe is dat begonnen?

Glenys: (al lachend) “Sorry, dat is al véél te lang geleden bij mij.”

Chelsea: (lacht) “Bij mij zit het nog vers in het geheugen. Die eerste weken waren echt dé max. Samen met een toffe startersgroep kreeg ik twee weken opleiding. Daarna was het gewoon fijn kennismaken met iedereen: floorwalkers, teamleaders, call agents… Ik voelde me direct thuis.”

Glenys: “Ja, dat gevoel van ‘thuiskomen’ is mij ook bijgebleven. En ik zit hier ondertussen al 6 jaar, hè.”

Chelsea, je bent hier nog niet zo lang. Was je nerveus toen je bij ons begon?

Chelsea: “Oei, niet echt eigenlijk. Ik twijfelde wel even of mijn switch van horeca naar klantenadviseur écht een goed idee was. En vooral of ik die grote berg kennis kon beklimmen. Maar na de eerste week had ik al iets van ‘Ah, dat komt hier in orde! Geen paniek’. De twijfel was dan echt weg.”

Glenys: “Als je weet hoe je een computer moet opstarten, dan kan je in principe beginnen bij De Stroomlijn. Toch?” (grote hilariteit)

Als je Chelsea over haar start hoort vertellen, is er dan veel veranderd, Glenys?

Glenys: (denkt na) “Eigenlijk niet. De opleidingen waren toen wel wat anders. De teamleaders zelf ontfermden zich toen over de starters.”

Chelsea: (knikt) “En dat is echt een grote verbetering. Als starter is het makkelijker om al je vragen aan een soort vertrouwenspersoon te stellen. Veel beter dan elke 2 dagen een andere teamleader lastig te vallen.” (lacht)

Glenys: “Voor de rest klinkt het wel hetzelfde… Ook de begeleiding op de vloer is niets veranderd. Die kort-op-de-bal aanpak werkt ook echt.” 

Je bent hier nu al 6 jaar, Glenys. Doe je er nog 6 jaar bij?

Glenys: (kordaat) “Zeker! Die huiselijke sfeer op de werkvloer vind je nergens anders. Allez, ik toch niet. Collega’s zijn hier vrienden voor ’t leven. En je krijgt ook nog eens perfecte doorgroeimogelijkheden aangeboden… “

En over naar onze nieuwkomer! Welke tips wil jij graag horen van onze ancien?

Chelsea: (denkt lang na) “Kan je geloven dat ik echt op niks kom? Dat klinkt misschien negatief, maar dat is het zeker niet. Alles was gewoon zo duidelijk. Vanaf de eerste seconde. Ik voel me hier echt op mijn gemak.” 

Glenys: “Wel, na 6 jaar heb ik dat hier nog altijd!”

Chelsea: “Amaai, dat belooft… super!”

Glenys: “Als ik je dan toch één tip mag geven, Chelsea… Geef nooit op. Het is perfect normaal om een dipje te hebben. Niemand is elk uur, elke dag, elke week happy. Lucht je hart bij je collega’s. Die geven altijd wel goede raad.” (knipoogt)

Chelsea: “Zie, daarom ben ik hier dus graag! Door zo’n lieve collega’s als Glenys.”

Mah, zo’n warme vibes hier. Bedankt voor het gesprek!


Bekijk alle nieuwsberichten