Alles dichtbij of wonen in een levend schilderij?

Alles dichtbij of wonen in een levend schilderij?

Oh hallo, lente! Eindelijk weer tijd voor zonnige wandelingen en leuke terrasjes! Maar waar beleef jij dit kleurrijke seizoen het liefst: in de stad of op het platteland? 

Wij kunnen zelf niet kiezen, maar twee van onze collega’s hebben wel een uitgesproken voorkeur. Valerie De Temmerman (Gent) woont vlakbij de Schelde, in het rustige Merelbeke. Naast haar in onze zetel: Zeno Engelen (Hasselt), woonachtig in jawel… stad Hasselt. 

Zeno en Valerie, hoe is jullie liefde voor stad of platteland ontstaan?

Zeno: (met pretoogjes) “Wel, die voorliefde is ontstaan doordat ik de liefde in de stad heb gevonden.” 

Valerie: “Aaaah, de liefde… Ik kan ervan meespreken! Ik werkte vroeger in een hotel in Duitsland, maar mijn man is me daar komen halen. En dan ben ik bij hem in het landelijke Merelbeke gaan wonen.”

Zeno: “Wauw, da’s een mooi verhaal. Trouwens een minder romantisch antwoord, maar ook heel belangrijk voor mij: de werkgelegenheid en het openbaar vervoer. In de stad is dat zo veel makkelijker om op je werk te geraken.”

Hebben jullie altijd in de stad of op het platteland gewoond?

Zeno: “Nee, ik heb overal een beetje gezeten: in het kleine dorpje Herselt, maar woonde evengoed een tijdje in Brussel… Ik heb zelfs nog in een bos gewoond. Ik kwam buiten en zag niets anders dan bomen. Dat geraakte ik toch beu na een tijdje.” (lacht)

Valerie: “Oh, ik heb dan weer het omgekeerde gedaan! Ik ben opgegroeid in Oostende, da’s iets totaal anders dan de rust waar ik nu woon. Maar ik vind ‘t prachtig wonen hier. Als ik opsta, hoor ik de vogeltjes fluiten. Ik trek mijn deur open en zie overal groen… Heerlijk!”

Klinkt zalig! Begin je ‘t nog niet te missen, Zeno? 

Zeno: ‘Mja, dat rustige… dat is toch iets wat je in de stad niet hebt. Er is altijd wel ergens lawaai of er zijn werken voor je deur. Maar het is zoveel makkelijker leven hier: alles is zò dichtbij. Ben je een brood vergeten, de bakker is maar een straat verder. Dat zou ik niet meer kunnen missen.”

Valerie, jij geen heimwee naar de stad?

Valerie: “Om zo wat tussen het stadslawaai te gaan zitten? Nee, merci!” (lacht) 

Zeno: “Ja, in Brussel woonde ik in een uitgaansbuurt… Dat waren geen fluitende vogeltjes die je ‘s ochtends wakker maakten.” (grote hilariteit)

Valerie: “Ik zei ‘t ook maar om te plagen, want ze hebben allebei hun voor- en nadelen. Nu heb ik de Schelde vlakbij en mijn… (nadrukkelijk) su-per-tof werk: De Stroomlijn. Zet dat ook maar in het artikel!”

Check! Zeg nog een laatste vraagje. Jullie wonen allebei ergens compleet anders, wat doen jullie na het werk om even te ontspannen?

Valerie: “Oh, ik wandel graag. De natuur nodigt daar echt toe uit. Het is ook niet ver, hè. Ik moet maar de straat oversteken en ik zit in het groen.” 

En bij jou, Zeno?

Zeno: “Ik ben 3D-artiest in mijn vrije tijd, waardoor ik wel wat uren achter mijn computer spendeer. Maar ik verf ook miniatuurfiguurtjes en daarnaast fitness ik veel. Ik probeer elke dag te gaan, maar ja… Die fitness ligt trouwens vlakbij, dus ik kan het excuus niet gebruiken dat het te ver is.” (lacht)


Bekijk alle nieuwsberichten